Hoe zit het met personalisatie? Dankzij digitale tools en kanalen kunnen merken berichten delen die zijn afgestemd op hun doelgroep. Wanneer je deze logica toepast op marketing en reclame, krijg je je lokale Aldi in een preroll-advertentie op YouTube, je naam op een fles cola, advertentiebanners met producten die je de dag ervoor online hebt gecheckt ... Maar er is meer. Als je weet dat het
een groeiende trend is in Google-zoekopdrachten om dingen ‘bij mij in de buurt’ te zoeken, dat dit binnenkort ‘persoonlijk voor mij’ zal worden. Merken zullen hun klanten nog beter moeten kennen om hen relevante oplossingen te kunnen aanbieden. Dit is een essentieel onderdeel van ontzorgen. De communicatie en service van een merk zo aanpakken dat ze een zeer persoonlijke, op maat gemaakte relatie met de consument tot stand brengen, die niet alleen gedreven is door product en verkoop, zal een belangrijke focus worden voor merken in de toekomst. Hoe dat er concreet kan uitzien?
Lees onze white paper om mogelijke scenario's te ontdekken.
Natuurlijk kun je in het leven niet alles hebben. Dus, wat is de prijs die je als consument betaalt voor deze vorm van personalisatie? Het nieuwe goud: data. Met een toenemend bewustzijn rond privacy en het misbruik daarvan, gaan consumenten zich meer afvragen waarvoor ze hun data ruilen. Volgens een
rapport van Accenture deelt 83% van de consumenten hun gedetailleerde gegevens, als ze in ruil daarvoor een gepersonaliseerde ervaring kunnen krijgen. Eerlijkheid over hoe het merk jouw informatie zal gaan gebruiken, is hierbij van groot belang.
Zinvolle conversaties voeren en interacties ontwikkelen die echt persoonlijke, ontzorgende relaties bevorderen, is een van de boeiendste uitdagingen voor de toekomst van branding.